Новини

У Чернівцях з’явився ще один поліцейський офіцер громади: що входить в його обов’язки

У Чернівцях з’явився поліцейський офіцер громади. Ним став Василь Федик.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Першочерговим завданням поліцейського офіцера громади – запобігти вчиненню правопорушень. Кожен з потенційних кандидатів проходить відповідне навчання та підготовку, відтак – призначається на посаду.

У рамках проєкту “Поліцейський офіцер громади” сьогодні, 19 жовтня, представники місцевої влади вручили ще одному поліцейському Чернівців ключі від службового автомобіля.

Хто такі офіцери громади?

Офіцери громади виконуватимуть усі функції дільничних, але отримають ще й додаткові повноваження. Зокрема, зможуть регулювати дорожній рух, виписувати штрафи та працювати з родинами, які потрапили в складну життєву ситуацію.

Загалом у Чернівцях буде 38 офіцерів громади.

Налагодження співпраці між поліцією, громадами і владою міцнішає, зауважив під час зустрічі заступник начальника Чернівецького районного управління поліції Олександр Кушнір. Підполковник поліції подякував представникам Чернівецької міської ради за співпрацю у створенні безпекового середовища громадян:

“Проєкт “Поліцейський офіцер громади” на території Чернівецької територіальної громади реалізовується успішно. Сьогодні ми представили уже другого ПОГа, який обслуговуватиме частину нашого міста, де проживає понад 7 тисяч населення. До функцій поліцейського, зокрема, входить, охорона громадського порядку, допомога у дозвільній системі, ювенальній превенції та розслідуванні кримінальних проступків у формі дізнання”, – каже Олександр Кушнір

Поліцейські офіцери громади оперативно відгукуються на потреби громади та залучають мешканців до спільної справи. Капітан поліції Василь Федик отримав від представників місцевої влади ключі від нового службового автомобіля.

“Я пройшов відповідне навчання, відбір та наразі призначений поліцейським офіцером Чернівецької територіальної громади. Автомобіль, який я отримав у своє службове розпорядження, допоможе мені патрулювати вдень і вночі, оперативніше реагувати на виклики і повідомлення містян та ефективніше боротися із правопорушеннями. У цьому спеціалізованому авто є все необхідне для цілодобового виконання обов’язків”, – каже Василь Федик.

Завдяки реалізації таких проєктів рівень довіри населення до поліції зростає.

“Ми, представники місцевої влади, посилюємо підтримку матеріально-технічної бази для поліцейських офіцерів громад. Робимо це для того, щоб проживання у місті ставало більш безпечним, а громадяни почувалися захищеними”, – каже секретар виконавчого комітету Чернівецької міської ради Сергій Добржанський.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.