Новини

Петиція про заборону артистам РФ виступати в Україні набрала потрібні голоси: що далі

Петиція про заборону громадянам Російської Федерації виступати в Україні набрала 25 тисяч підписів. Тепер це питання має розглянути президент Володимир Зеленський.

Відповідний документ опублікований на сайті глави української держави.

Авторокою петиції стала продюсерка Ольга Клименко. Вона зареєструвала документ ще 15 серпня. Клименко в петиції просить заборонити громадянам Росії будь-яку діяльність у сфері кінематографії, телебачення, радіомовлення, театру і культури в Україні.

“Враховуючи злочини Росії проти українського народу, ми не бачимо ніякої можливості подальшого будь-якого співробітництва в культурному, кіно і театральному секторах, і навпаки бачимо необхідність збільшення українського контенту на телебаченні, в театрах, на радіо і в сфері кінематографа”, – йдеться в документі.

Також авторка зажадала заборонити трансляцію будь-якого російського контенту, створеного як за участю громадян РФ, так і на території Росії. Ольга Клименко запропонувала обмежити продаж будь-яких продуктів російської культури в Україні.

За словами Клименко, необхідно змінити законодавство, щоб зберегти незалежність українського кіно і створити відповідні механізми і процедури.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.