Новини

Хотіли перетнути кордон з липовими документами: на Буковині затримали ухилянтів

На Буковині слідчі поліції повідомили про підозри порушникам у використанні підроблених документів.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

У Чернівецькому районі поліцейські викрили двох жителів східних областей України, які за допомогою фальшивих довідок намагалися перетнути державний кордон у період воєнного стану. За цими фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження. Винуватцям загрожує до п’яти років позбавлення волі.

У селі Тереблече на контрольно-пропускному пункті відділу “Порубне” під час проходження митного контролю жителі Дніпропетровської та Харківської областей використовували документи з ознаками підробки. При перетині державного кордону з Румунією порушники пред’явили для перевірки прикордонникам фальшиві тимчасові посвідчення військовозобов’язаних.

Під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції повідомили про підозри фігурантам у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтею 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Документи з ознаками підробки поліцейські вилучили та направили для проведення відповідної експертизи.

Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України “Про Правила перетинання державного кордону громадянами України”, на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.