Новини

Буданов розповів, скільки дронів Росія замовила в Ірану

Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов озвучив обсяг першої партії дронів-камікадзе, які Росія замовила в Ірану.

“Перша партія була замовлена в кількості 1750 дронів, далі пішли нові замовлення, але швидкість їх виробництва і доставки в Росію, ви маєте зрозуміти, це ж не одномоментний процес. Вони потроху їх вичерпують, іранці роблять нові”, – зазначив він в інтерв’ю виданню “Обозреватель”.

Загалом, за словами Буданова, армія РФ вимушена була вдатися до використання іранських дронів-каміказде через брак власних ракет та їхню незадовільну якість.

“Сам факт переходу Російської Федерації на використання іноземних дронів – це вже сам по собі випадок неординарний для Росії, скажімо так. Цьому “посприяла” низька точність російських ракет, а також мала їхня кількість. Російська оборонна промисловість не може виробляти в достатній кількості нові ракети, а ті, з якими вони вступили у війну 24 лютого, вже вичерпуються”, – пояснив Буданов.

За його даними, обсяги деяких видів власних ракет у Росії наразі впали набагато більше, ніж передбачає “критична позначка” в оборонній промисловості.

“Наприклад: конкретно по ракетах “Іскандер” вони вже наблизилися до відмітки в 13% наявності ракет. Концепцією заборонено “опускатися” нижче ніж до 30%, але війна вносить свої корективи”, – зазначив очільник ГУР.

Перші повідомлення про використання Росією дронів-камікадзе “Шахід-136” у війні проти Україні з’явилися на початку вересня. В останні тижні російські військові активно використовують дрони для атак по українській цивільній інфраструктурі.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.