Новини

У Чернівцях різко знизилася захворюваність на COVID-19

Упродовж 10 – 16 жовтня у Чернівцях було зареєстровано 92 нових випадки захворювання на коронавірус (попереднього тижня –827). Таким чином, захворюваність зменшилася у 8,9 разів.

Про це повідомляє управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради.

За звітний тиждень захворіло 8,7% дітей, за попередній – 12,5%.

“Таке зниження захворюваності насправді не свідчить про те, що хвороба відступила. Найімовірніше, люди не звертаються за медичною допомогою. Вакциновані переносять ковід у легшій формі і часто просто відсиджуються вдома, не звертаючись до лікаря. А хтось через агресивні обстріли росією українських міст та часті повітряні тривоги, вирішує не виходити зайвий раз із дому. Насправді, настанови залишаються незмінними: якщо відчули перші симптоми захворювання, варто звернутися до лікаря і зробити тест. Таким чином, ви убезпечите інших людей від інфікування, а лікар призначить вам правильне лікування”, – каже Ірина Вострікова, головний спеціаліст-лікар управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради.

Для стаціонарного лікування хворих на коронавірус мешканців Чернівців розгорнуто 90 ліжок у міських лікарнях. Зокрема, у Міській лікарні №4 – 50 ліжок (заповнені на 26%) , у КНП “Центральна міська клінічна лікарня” – 40 (заповнені на 20%).

Від початку пандемії коронавірусу в Чернівцях захворіло 72 198 осіб, з них одужало – 70 138 людей, а 1 277, на жаль, померли.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.