Новини

Перепливали Прут човном: на Буковині за тиждень затримали 24-х ухилянтів

Впродовж минулого тижня, у рамках проведення оперативно-профілактичних заходів “Рубіж-2022”, прикордонники Чернівецького загону затримали 24-х громадян України, які поза пунктами пропуску намагалися потрапити до Румунії й Молдови.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Зокрема, оперативні співробітники Чернівецького загону в ході реалізації випереджувальної інформації, спільно з охоронцями кордону відділу прикордонної служби “Мамалига” затримали 2-х правопорушників, які на надувному човні намагались переплисти річку “Прут” та потрапити до Румунії. Мешканець Чернівецької та Житомирської області не аби як ризикували своїм життям, адже керувати рибальським човном у суцільній темряві надзвичайно небезпечно.

Завдяки охоронцям кордону пригоди чоловіків закінчились без трагічних наслідків.

В іншому випадку прикордонний наряд відділення “Біла Криниця” затримав 5-х чоловіків призовного віку з документами, поблизу державного кордону у Чернівецькому районі. Як з’ясувалося згодом, мешканці Харківської, Рівненської та Полтавської областей планували незаконний перетин українсько-румунського кордону поза пунктами пропуску з метою уникнення мобілізації.

Водночас впродовж минулого тижня військовослужбовці відділів “Кельменці”, “Порубне” та “Селятин” у дванадцяти випадках затримали ще 17-х осіб призовного віку, які в незаконний спосіб намагалися потрапити до Молдови та Румунії. Чоловіки не змогли пояснити прикордонникам мету перебування у контрольованому прикордонному районі, а згодом зізнались про намір незаконного перетину кордону. Порушниками кордону виявилися мешканці Дніпропетровської, Запорізької, Луганської та Миколаївської областей.

Усіх правопорушників доставлено до прикордонних підрозділів та притягнено до відповідальності за ст.204-1 КУпАП “Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України”. Окрім цього, до Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 336 ККУ “Ухиляння від призову за мобілізацією”.

Прикордонники нагадують, що наказом начальника Чернівецького прикордонного загону в межах Чернівецького, Дністровського, Вижницького районів Чернівецької області та Верховинського району Івано-Франківської області запроваджено додаткові тимчасові режимні обмеження.

Зокрема у прикордонній смузі, яка безпосередньо прилягає до державного кордону, забороняється в’їзд осіб (в тому числі з метою туризму, відпочинку, рибальства та полювання, провадження сільськогосподарських робіт, збору дикоросів), провадження робіт, перевезення в транспортних засобах зброї та будь-яких засобів активної оборони, використання радіостанцій без відповідних на те дозволів.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.