Новини

Системи ППО IRIS-T дозволять ЗСУ бити по окупантах на 200 кілометрів — Жданов

Сучасні системи протиповітряної оборони IRIS-T спробують інтегрувати до української системи ППО. Цим вже сьогодні займаються українська спеціалісти та самі військові.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов на своєму YouTube-каналі.

За його словами, система IRIS-T може бачити та супроводжувати півтори тисячі цілей на відстані 280-285 км. Тому інтеграція цих систем до української ППО принесе реальну користь для ЗСУ.

“Будуть вживатися спроби інтегрувати станцію радіолокації системи IRIS-T до системи ППО (України – ред.). Ця станція бачить у радіусі 280-285 км виявлення цілей, а вражати вона може лише з 40 км. Якщо її включити до загальної системи обміну інформацією, то ця RLS може наводити і комплекси С-300, які мають до 200 км дальність ураження повітряних цілей. Саме цим зараз і займається наша військова наука та наші військові”, — каже Жданов.

Нагадаємо, Німеччина вже передала Україні зенітно-ракетний комплекс IRIS-T SLM. Цю інформацію підтвердив міністр оборони Олексій Резніков.За його словами, зенітні ракетні комплекси середньої дальності NASAMS від США також “вже їдуть”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.