Новини

Знищено ворожий гелікоптер: стало відомо про нові успіхи ЗСУ на півдні

На півдні Збройні Сили України утримують ініціативу в розвитку подій.

Про це повідомили в оперативному командуванні “Південь” ЗСУ у зведенні щодо ситуації станом на 14:00.

“Сили оборони тримають вогневий контроль та ініціативу в розвитку подій”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали понад 110 вогневих завдань, українською авіацією завдано 2 удари, зокрема по системах протиповітряної оборони ворога на тимчасово окупованих територіях.

В той же час, у Херсонській області окупанти спробували завдати авіаційні удари по позиціях ЗСУ, але ворожий гелікоптер було знищено. Остаточні втрати ворога дорозвідуються.

Противник веде активну оборону та намагається утримати зайняті рубежі. Також окупанти продовжують практику вогневих уражень позицій ЗСУ і територіальних громад, що прилеглі до фронту, із застосуванням авіації, ракетно-артилерійського озброєння і мінометів.

“Також продовжує завдавати удари дронами-камікадзе по тилових районах, намагаючись уразити об’єкти інфраструктури. З метою уточнення положення наших військ та корегування вогню артилерії активно проводить повітряну розвідку”, – йдеться у повідомленні.

Протягом ночі над Миколаївською областю силами української протиповітряної оборони збито 6 дронів, над Херсонською – 2, а над півднем Дніпропетровської – 5.

Також ЗСУ “приземлили” ворожий безпілотний шпигун “Орлан-10”, який розвідував обстановку вздовж лінії фронту.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.