Новини

Ракетна загроза. Скільки «Калібрів» тримає Росія у Чорному морі

У Чорному морі нині перебуває три російських судна-носії “Калібрів”.

Про це повідомило Оперативне командування “Південь”.

“Угруповання ворожих сил складається з 12 кораблів і катерів, які маневрують поблизу Криму, ховаючись від шторму та нашої зброї за мисом Тарханкут”, – зазначили українські військові.

РФ тримає у Чорному морі три ракетоносії, серед яких один підводний. Вони споряджені частково використаним запасом “Калібрів” у кількості 12 штук.

Українські військові наголосили, що загрози ракетних ударів та атак дронами залишаються актуальними, та закликали: не нехтувати сигналами повітряної тривоги; оперативно переходити в укриття; не наражати себе на небезпеку та дотримуватись правила двох стін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міжнародні експерти з безпеки запевняють, що запаси зброї в Росії закінчуються, особливо сучасних високоточних ракет. Експерти зауважують, що Росія все частіше використовує ракети класу “земля-повітря” для ураження наземних цілей, що може свідчити про нестачу більш відповідних боєприпасів.

Також секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявляв, що ракет радянського зразка, наприклад, зенітних С-300, у Росії “ще трохи є”, але їх набагато менше, ніж було спочатку вторгнення.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.