Новини

«Ви творите історію»: нагородили бійців бригади, в якій – значна кількість буковинців – фото

Напередодні Дня захисників та захисниць України нагородили військовослужбовців 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, в якій служить значна кількість буковинців.

Про це йдеться на фб-сторінці 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ, пише molbuk.ua

Зокрема, командувач Об’єднаного стратегічного угруповання військ “Хортиця”, генерал-полковник Олександр Сирський вручив військовослужбовцям бригади державні та відомчі нагороди і цінні подарунки.

“Ви показали зразок мужності, героїзму, виконали всі поставлені завдання. Ви ще раз показали, що наші воїни за будь-яких умов переможуть, знищать ворога, відкинуть з нашої землі. Ви творите історію, наступні перемоги за нами” — зазначив генерал-полковник.

Від імені бригади командувач отримав символічний подарунок на згадку про перемогу в Балаклійсько-Ізюмській наступальній операції – фрагмент винищувача ВКС рф Су-30, збитого підрозділом ППО 80-ї одшбр.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський відзначив дії 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, в якій є значна кількість захисників із Буковини.

Довідка

80-та окрема десантно-штурмова бригада (80 ОДШБр, в/ч А0284, пп В3720) — військове з’єднання у складі Десантно-штурмових військ Збройних сил України чисельністю у бригаду. Базується у м. Львів.

На початку 1990-х частина була навчальним центром, згодом переформована на бригаду. У 1990-х, 2000-х роках брала участь у міжнародних навчаннях та миротворчих місіях.

Навесні 2014 року у числі перших була піднята для відбиття російської агресії, підрозділи були направлені на північно-східні кордони України. Військовослужбовці бригади взяли участь у першому бою війни на Донбасі — 13 квітня 2014 року під Семенівкою, згодом вони брали участь у боях за Слов’янськ. Інші підрозділи бригади були розміщені в Луганській області, де вели бої в районі Металіста, Георгіївки і Лутугиного, Луганського аеропорту, Новосвітлівки і Хрящуватого. Восени 2014 року бійці бригади потрапили у засідку під Веселою Горою, згодом брали участь у боях за 32-й блокпост.

З 2016 року бригада була переформована на десантно-штурмову і отримала танковий підрозділ.

З 24 лютого 2022 року підрозділ бере активну участь у відбитті російського вторгнення в Україну.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.