Новини

Понад половину: військовий експерт проаналізував, скільки росіяни використали ракет

Експерт закликає не тішити себе надією, що окупанти зараз відстріляли якісь останні запаси. Росія ще має ракети, але їхній запас вже добігає кінця.

Про це заявив офіцер Армії оборони Ізраїлю та військовий аналітик Ігаль Левін, інформує НВ.

“Річ у тім, що якусь частину озброєння завжди ви залишаєте, як то кажуть, на “чорний день” — на випадок, якщо ескалація конфлікту відбудеться”, — каже експерт.

За його словами, росіяни ще мають ракети для одного або двох масованих ударів. Експерт закликає не тішити себе надією, що окупанти зараз відстріляли якісь останні запаси.

“Вони використовують С-300 для ударів по наземних цілях, які призначені для них, але не від хорошого життя це робиться. Ще в Радянському Союзі закладено С-300 завдавати ударів по наземних цілях, але все одно це не їхнє профільне призначення. Використання іранських дронів Shahed-136 — примітивних, більшу частину яких збивають, — це не від хорошого життя. Навіщо їм використовувати ці примітивні “шахіди”, які збиваються, якщо у вас, скажімо, нормальна кількість нормальних крилатих, тактичних ракет?” — каже Левін.

Експерт припустив, що Росія, ймовірно, використала понад половину своїх ракет.

“Ще на початку серпня ГУР повідомляло, що десь 60% ракет вони використали. Я схильний довіряти повідомленням ГУР”, – пояснив він.

На думку Левіна, якась кількість ракет у росіян залишилася, але в цілому запас добігає кінця. Хоча все ще залишаються ракети для масованих ударів.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.