Новини

«Віялових відключень» на Буковині поки не буде: споживачів просять не панікувати

У Чернівецькій області наразі ситуація стабільна. Графіки контрольованого періодичного відключення електроенергії не запроваджено.

Про це повідомили у пресслужбі “Чернівціобленерго”.

“Чернівціобленерго” працює у штатному режимі. Енергетики області щодня виконують планові завдання з ремонту
електромереж. Тому планово відключають електроенергію.

Інформацію про відключення наразі не поширюють. Щоб дізнатися, чому немає електроживлення, потрібно дзвонити до колцентру (0372)584-980, (099)230-990, (067)230-9900.

У соцмережах з’являються заклики вимкнути усі прилади, звести споживання до нуля, але буковинців закликають не піддаватися паніці.

Щоб енергосистема працювала стабільно, користуватися електроенергією потрібно упродовж доби виважено. Енергетики просять лише зменшити використання потужних електроприладів і не вмикати їх одночасно у пікові години доби – з 07.00 до 10.00 та з 17.00 до 22.00. Якщо є можливість, краще користуватися ними в інші години доби або вночі.

Найбільш енерговитратними є: електрообігрівачі, бойлери, кухонні електроплити, мікрохвильові печі, пральні машини, електродуховки, електрочайники (кавоварки), праски, посудомийні машини, кондиціонери, пилососи.

У “Чернівціобленерго” зазначають, що буковинці активно відгукнулися на заклик знизити споживання у вечірні пікові години. За останні два дні в середньому знизилися обсяги споживання на п’ять відсотків. Це досить суттєво.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.