Новини

Контрнаступ на Луганщині та прорив у бік Маріуполя: експерт описав плани ЗСУ

Контрнаступ на Луганщині триває, Збройні Сили України діють за планом. Більш того, незабаром захисники України можуть здійснити прорив у бік Бердянська, Маріуполя або Мелітополя.

Про це в інтерв’ю УНІАН розповів військовий експерт Роман Світан.

За його словами, контрнаступ ЗСУ не сповільнився ані на півдні України, ані в Луганській області. Все йде за планом, зазначив Світан.

“Абсолютно ніякі зовнішні подразники на контрнаступ не впливають. Йде планомірне знищення правобережного угруповання російських військ. Воно призведе до такого ж обвалення фронту, яке було тиждень-півтора тому, коли вони пішли з більшої половини північної частини. Те ж саме відбувається і в Луганській області. Після того як ми звільнили більшу частину Харківської області і зайнялися Луганською областю, у них не вистачає військ для того, щоб вибудувати лінію оборони навіть від Сватового до Кремінної. Максимум, що вони можуть в тому районі – це зібрати якісь гарнізони і утримувати тільки ці міста”, – повідомив експерт.

За словами Світана, зараз українські військові збирають резерви в Луганській області. Найближчим часом ЗСУ підуть далі. Більш того, в планах у захисників України є ще й прорив у бік Бердянська, Мелітополя або Маріуполя:

“Це все планомірний рух, адже саме так наступ і відбувається: спочатку йде наступ, потім освоєння звільнених територій і накопичення резервів. Наступний крок – знову наступ. Проривів більше ніж на два танкових переходи (близько 100 кілометрів) не відбувається. Навіть краще один танковий перехід, адже другий вже небезпечний – можна просто не встигнути підтягнути тили і потрапити в якийсь котел. Найближчим часом, я думаю, буде завдано основного удару в районі Запорізького фронту (від Запоріжжя до Донецька). Це може бути в Ореховому, Гуляйполі або Вугледарі. Там буде здійснений прорив у бік або Мелітополя, або Бердянська, або Маріуполя. Все буде залежати від завдань, поставлених Генштабом. Найоптимальніший варіант – це вихід на Мелітополь”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.