Новини

“Дітки нас полюбили”: хто такий вихователь безпеки та чим він займається у Чернівцях

З першого вересня на Буковині запрацювали вихователі безпеки.

Хто вони такі та чим займаються, дізнавалася кореспондентка ” “.

За словами старшої інспекторки сектору ювенальної превенції відділу превенції Чернівецького районного управління поліції Юлії МОЙСИ, на Буковині є вже два вихователі безпеки: один – у Чернівцях, а інший – у Кельменцях.

Налагодили контакт як з батьками, так і з дітьми

– Серед обов’язків ювенального поліцейського: проведення попереджувальних та виховних бесід з дітьми, батьками, профілактика з неповнолітніми, які мають конфлікти із законом; проведення у навчальних закладах лекцій, бесід щодо правової просвіти, профілактика булінгу, – розповідає пані Юлія.

– До нас майже щодня надходять дзвінки з проханнями завітати не тільки в навчальні заклади, а й в інші установи з профілактичними заходами. Найбільше все ж надходить запитів від педагогів, з проханням розповісти про права та обов’язки школярів, вплив алкоголю, наркотиків, цигарок на організм дитини, про адміністративну і кримінальну відповідальність підлітків, – каже.

За словами лейтенантки поліції, школярам дуже подобаються такі лекції.

– Дітки не тільки уважно нас слухають, а й ставлять багато запитань та діляться своїми історіями. Кожен ювенальний поліцейський закріплений
за територією та навчальними закладами, – додає інспекторка.

Побачили поліцейських та кинулися в обійми

Кореспондентка ” ” побувала на одному з уроків вихователя безпеки.

Приходимо до школи №30 у Чернівцях. У школярів ще тривав урок, правоохоронці готуються до проведення своєї лекції. Складають столи та дістають знешкоджені вибухові предмети: гранати, протитанкові міни.

Щойно малеча побачила поліцейських, відразу почала махати руками.

– Вони нас люблять, – усміхається поліцейська Юлія.
Начальник сектору ювенальної превенції Чернівецького районного управління поліції Руслан ЄНАКІ наголошує, що під час війни особливу увагу правоохоронці приділяють безпеці.

– Ми навчаємо школярів, як поводитися в умовах воєнного стану, під час загрози ракетного обстрілу, а також попереджають, що робити, коли знайшли вибухонебезпечний предмет, – розповідає поліцейський.

До нас приходять школярі та відразу біжать до поліцейських обійматися.

Співробітники вибухотехнічної служби ГУНП продемонстрували учням макети вибухових пристроїв.

– У жодному випадку не можна чіпати підозрілі предмети. Обов’язково покличте дорослих для того, щоб вони могли сповістити екстрені служби, – розповів школярам начальник вибухотехнічного відділу ГУНП Андрій ГАВРИХ. – Якщо надійшло повідомлення про загрозу вибуху, чітко виконуйте вказівки вчителів.

– Спеціалісти з безпеки будуть працювати в навчальних закладах на постійній основі, – підсумовує Юлія Мойса.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.