Новини

Понад половині українців не вистачає грошей до зарплати – дослідження

36% українців заявили, що їм щомісяця не вистачає грошей до зарплати. Ще 30% українців час від часу стикаються з браком коштів.
Негативні наслідки кризи на ринку праці через війну не відчула лише п’ята частина працюючих українців — 20,5% співробітників зазначили, що їх зарплата залишилася на довоєнному рівні та виплати відбуваються вчасно.

Про це йдеться у повідомленні за даними дослідження, проведеного кадровим порталом grc.ua, пише НВ.

“Переважна більшість опитаних пов’язує погіршення фінансового стану з воєнною кризою. 44% опитаних працівників зазначили, що їм стало не вистачати грошей до зарплати відносно недавно, а саме від початку війни. Стали зустрічатися з браком коштів останній рік-півтора 18% українців. Є частина громадян, кому грошей до зарплати не вистачає постійно — про таке явище розповіли 15% опитаних”, — йдеться у повідомленні.

При цьому, як зазначають дослідники, скрутне фінансове становище примушує українців більше працювати.

“Велика частка опитаних або вже має підробіток, окрім основної роботи, або розглядає таку можливість протягом найближчих трьох місяців”, — йдеться у повідомленні.

Так 6,4% українців, окрім основної роботи, мають додатковий підробіток. Абсолютно впевнені, що протягом найближчих трьох місяців будуть шукати підробіток третина опитаних українців (35%). Скоріше за все, будуть шукати додатковий заробіток 28,7% респондентів.

*Дослідження було проведене кадровим порталом grc.ua у серпні-вересні 2022 року. В опитуванні взяли участь 2600 українців, працівників компаній різних галузей в усіх регіонах України.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.