Новини

«Йде зима, хлопцям потрібно все!»: жінка з Буковини сама відвозить допомогу військовим на передову

Олена ТРОЯН, жителька села Вашківці, що на Сокирянщині з перших днів війни збирає амуніцію, їжу та медикаменти для солдатів ЗСУ. Жінка сама їде на лінію фронту та відвозить допомогу нашим бійцям. Олена бувала у Сіверодонецьку, Бахмуті, Лисичанську…Жінка зізнається, що на початку повномасштабного вторгнення Росії дещо розгубилася…

Про це йдеться у публікації ” “

– Коли розпочалася війна, у мене, як і в кожної людини, був шок. Та згодом я почала думати, як можна допомогти нашим захисникам. Спочатку ми готували різні страви та розвозити їх у військові частини. Смажили налисники, крутили голубці, ліпили вареники, пельмені, випікали рогалики, паляниці. Пізніше я знайшла бус та волонтера, який був готовий їхати у гарячі точки. Відтоді ми почали їхати на схід. Зараз я постійно із військовими на зв’язку, – ділиться Олена.

Військовослужбовці повідомляють жінці, в чому є потреба.

– Просять різне. Зараз стає холодно, тож потрібні буржуйки, теплий одяг, військова форма, бушлати, термобілизна, берці. Також потрібні тактичні навушники, рукавиці. Ми намагаємося все максимально зібрати та доставити нашим солдатам. Були в багатьох населених пунктах: Сіверодонецьк, Сіверськ, Лисичанськ, Краматорськ, Бахмут, Мар’янка, – розповідає.

Попри великі ризики, Олена не зупиняється. На питання, чи не страшно їй, жінка відповідає:

– Ні не страшно, тому що у нас одна мета – це перемога. У такі поїздки нас їде двоє людей – лише я та водій. Коли б мала власний бус, їхала б сама, бо охочих небагато. Кожного разу – інший водій. Спочатку допомогу збирали з односельчанами, а потім я почала писати у соцмережах, люди дуже активно долучаються. Зараз допомога надходить з усієї України. Присилають посилки на “Нову пошту” у Вашківцях, я це все складаю та везу військовим, – ділиться Олена Троян.

За словами Олени, у кожної військової частини свої потреби: комусь потрібна лише їжа, а комусь і амуніція.

– Моєму сину 17 років, він мені також багато в чому допомагає. Зараз дуже важливо триматися разом, я переконана: перемога точно буде за нами! – підсумовує жінка.

Зараз Олена Троян готується до поїздки на Луганщину та на Донеччину.

– Дуже потрібні бушлати зимові, зимова форма та берці, спальні мішки, балаклави, шапки, зимові тактичні рукавиці, термобілизна, теплі шкарпетки, утеплювач. Також необхідні продукти: чай, кава, печиво, цукерки, вода. Ну, і засоби особистої гігієни, – каже.

Як допомогти

Карта: 5167 8032 1554 6057 Троян Олена.

Можна також речі надіслати за адресою:

Дністровський район, село Вашківці “Нова пошта” № 1 Троян Олена Вікторівна.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.