Новини

Нова хвиля COVID: головна санітарна лікарка Буковини пояснила, чи відновлять обов’язкове носіння масок

В області протягом останнього тижня зареєстровано 1237 випадків COVID-19, в тому числі 142 випадки захворювань серед дітей. П’ять людей померло. Порівняно з попереднім тижнем, захворюваність зросла. Але наразі в області не планують запроваджувати обов’язкового маскового режиму.

Про це molbuk.ua повідомила головна санітарна лікарка Наталя Гопко.

За словами Наталі Гопко, на зниження кількості хворих не варто розраховувати, адже розпочався епідсезон: поряд з COVID циркулюють збудники інших респіраторних інфекцій.

“Статистика захворюваності впродовж останніх тижнів приблизно однакова. Вона коливається з незначним зниженням чи збільшенням. Але є тенденції до погіршення. За кількістю хворих в останні дні можна припустити, що приріст цього тижня може бути суттєвішим”, – каже Наталя Гопко.

Рекомендації залишаються тими самими: вакцинуватися, бо наразі сприятливий період і вакцин достатньо.

“Статистика госпіталізацій свідчить про те, що щеплені переносять хворобу легко. Зараз майже щодня реєструємо летальні випадки. Помирають люди із супутніми захворюваннями, які не мали жодного щеплення. Також варто уникати масових скупчень, дотримуватися дистанції та ізолюватися за перших проявів ГРВІ. Адже штам “Омікрон” може перебігати з такими ж симптомами, як ГРВІ”, – каже головна санітарна лікарка.

Наталя Гопко зазначає, що обов’язкового маскового режиму немає. Згідно з постановою Кабміну, є лише рекомендація застосовувати маски.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.