Новини

Таким, як “Українська книга” та “Київ”: у Чернівцях орендарям комунального майна хочуть надати 50% пільгу

Орендарям комунального майна хочуть надати 50% пільгу. Причому це стосується тих, хто уклав договори на оренду до 24 лютого.

Про це йдеться у проекті рішення Чернівецької міської ради.

Проект рішення складається з кількох пунктів, основний — це пільги 50% для всіх орендарів комунальної власності. У міській раді пояснюють, що у такому разі щомісяця міська влада буде недотримувати мільйони гривень до бюджету.

“Будуть прямі втрати міського бюджету.За попередніми підрахунками, втрати міського бюджету будуть складати 2,2 мільйони гривень щомісяця”, – пояснив заступник міського голови Євген Маховіков.

У міській раді називають цей проект рішення дивним.

“Цим рішенням запропоновано з 1 жовтня зменшити орендну плату на 50% усім орендарям комунального майна, які уклали договори оренди до 24 лютого. Тобто це стосується старих орендарів, у яких є діючі договори і вони не укладали нові договори з лютого. Водночас ця норма не буде розповсюджуватися на тих орендарів, які уклали договори оренди з 24 лютого”, – каже Євген Маховіков.

За словами Євгена Маховікова, пільги потрібно надавати, але не усім орендарям комунального майна.

“Створена депутатська комісія з депутатів та чиновників, яка розглядає питання пільг при оренді комунальної власності. Питання розглядають індивідуально і за потреби надають пільги А за цим проектом рішення пільги пропонують надавати усім орендарям комунального майна. Наприклад, 50% пільг має отримати орендар приміщення славнозвісної “Української книги” (сплачує за оренду приміщення у центрі міста приблизно 3000 гривень – ред). І готель “Київ” теж сплачуватиме менше. Хоча на сьогодні у них немає проблем із введенням бізнесу, бо усі готелі у Чернівцях зайняті. Готель “Київ” сплачує 1,5 долари за квадратний метр, там понад тисячі квадратних метрів. Це і так неринкова ціна за приміщення у центрі міста, а ціна може знизитися ще більше”, – пояснює Євген Маховіков.

Як повідомили у міській раді, від оренди нерухомого майна бюджет має у середньому 30 мільйонів гривень на рік.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.