Новини

Завершено ексгумацію тіл на місці масового поховання в Ізюмі: знайдено нові могили

В Офісі Генпрокурора заявили про завершення ексгумації тіл на місці масового поховання в Ізюмі – піднято із землі 447 тіл.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Офісу Генерального прокурора.

“16-23 вересня з місця масового захоронення у лісі біля м. Ізюм в рамках кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України), ексгумовано 447 тіл загиблих: 425 цивільних осіб, серед яких 5 дітей, та 22 військовослужбовці ЗСУ”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, по кожному ексгумованому тілу слідчими призначені судово-медичнi експертизи.

“Ми очікуємо на їх результати і будемо вживати всіх необхідних заходів для встановлення обставин загибелі людей та покарання російських військових”, — зазначив керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

Водночас вже зараз у померлих встановлено наявність тілесних ушкоджень у виді мінно-вибухових травм, осколкових, вогнепальних та колото-різаних поранень. У декількох із загиблих були зв’язані руки, переломані кістки, у низки померлих — мотузка на шиї.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, своєю чергою, додав, що таке масове поховання не одне в Ізюмі.

“Знайдено щонайменше ще три таких місця в цьому районі, є поховання і в інших звільнених містах Харківщини. Наразі проводяться огляд та розмінування”, – написав він у Telegram.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.