Новини

У школах Чернівців хочуть запровадити новий курс: чому будуть навчати

У школах Чернівців планують запровадити курс фінансової грамотності

Про це повідомляє управління освіти Чернівецької міської ради.

Управління освіти працює над тим, аби курс фінансової грамотності вивчався у кожному ліцеї, гімназії та школі.

Відбулося засідання робочої групи, яка напрацьовувала план заходів з розвитку фінансової грамотності та соціального шкільного підприємництва в закладах освіти Чернівецької громади.

До консультації будуть залучатися викладачі економічного факультету ЧНУ ім. Ю. Федьковича, з яким управління підписало меморандум про співпрацю.

“Наразі маємо у нашій громаді орієнтовно третину закладів загальної середньої освіти, у яких є курси із фінансової грамотності та соціального підприємництва. Ми всі розуміємо зараз важливість вивчення основ економічної та фінансової грамотності навіть з початкової школи. Тому працюємо над тим, аби у нас був такий загальноміський курс в освітніх закладах з вивчення фінансової грамотності”, – зауважила Ірина Ярославівна.

Робоча група працюватиме над тим, аби на кожен місяць навчального року продумати заходи з фінансової грамотності, які будуть винесені на загальноміський рівень.

На вересень планується турнір для школярів 1-4 класів “Розумники”. Будуть настільні ігри, які навчають фінансової грамотності. Спочатку турнір буде проведений по освітніх закладах, а потім – між закладами.

Курс із фінансової грамотності має розвинути в учнів критичне та системне мислення у фінансових питаннях, уміння оцінювати ризики та приймати зважені рішення щодо фінансів. Із нього учні дізнаються про сучасну фінансову систему, фінансові установи та їхні послуги.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.