Новини

Будуть ефективно нищити ворога: міністр оборони детально пояснив, чим ЗСУ допоможе супутник, який купив Притула

Сили оборони України отримали якісно нові спроможності завдяки “народному супутнику”.

Про це у фейсбуці написав міністр оборони Олексій Резніков і пояснив, як його будуть використовувати.

Знімки із супутника допоможуть ефективніше наносити ураження ворогу.

“Тепер ГУР МО, Збройні Сили України та інші складові сил оборони матимуть у своєму розпорядженні дані з угрупування супутників компанії ICEYE, які збирають інформацію за технологією Synthetic aperture radar (SAR). Це допоможе набагато ефективніше наносити ураження ворогу і швидше вигнати його з нашої землі, зберігши при цьому життя наших людей”, – зазначив Олексій Резніков.

Україна почала отримувати високоточні снаряди для ствольної артилерії і потрібні чіткі розрахунки.

“Для оптимального використання цього нового потенціалу і планування операцій військовому командуванню було потрібно суттєво підвищити можливості розвідки не тільки на тактичному, але й на оперативному рівні. На даний момент ми отримуємо інформацію з супутників від партнерів. Але ці дані переважно з оптичних супутників, які мають свої технологічні обмеження щодо роботи вночі, коли хмарно, поле бою затягнуте димом, іде сніг чи є інші перешкоди. Крім цього ці відомості надходять з певною затримкою та не з усіх напрямків, що в той чи інший момент важливі для наших військових. Тепер ситуація буде принципово іншою”, – зазначив міністр оборони.

За словами Резнікова, цей супутник здобуватиме інформацію для потреб оборони України стільки, скільки фізично існуватиме і виконуватиме свої функції.

“Розшифровка знімків буде організована в такий спосіб, щоб дані надходили максимально оперативно. Тобто наша армія почне отримувати відомості, які взагалі не могла отримати раніше. При чому робитиме це швидко, тоді, коли потрібно, і звідти, звідки потрібно”, – пояснив посадовець.

Поєднання якісних розвідданих з супутників та можливостей високоточної зброї створює нові спроможності.

“Скажімо, незабаром кожен HIMARS, М270 чи MARS II, а також кожна гармата чи САУ з високоточними снарядами зможуть більш ефективно нищити ворога. Усі знають, як майстерно працюють наші воїни під керівництвом військового командування. Уявіть, що вони почнуть робити з російськими окупантами, коли отримають додаткові можливості. Це справді хороші новини, до яких доклалися прості громадяни, український бізнес, волонтери, оборонне відомство, воєнна розвідка і фахівці Генштабу”, – написав Олексій Резніков.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.