Новини

«Щоб могли захистити свої сім’ї, а не втікали за кордон»: військовий закликав буковинців вчитися володіти зброєю

Буковинцям, передусім чоловікам, варто витрачати вільний час не лише на відпочинок, а й на навчання володіння зброєю та інтенсивні тренування. Щоб у разі чергового повномасштабного вторгнення змогти захистити свої сім’ї, а не втікати за кордон.

Таку думку на своїй фб-сторінці висловив колишній депутат міської ради, директор комунального підприємства “Чернівціміськліфт” Олександр Ставчанський, який у перші ж дні повномасштабного вторгнення вступив до лав ЗСУ, пише molbuk.ua

Ставчанський зізнався, що фото у соцмережах, де чоловіки зі своїми сім’ями позують на березі моря, недоречні.

“Останнім часом, переглядаючи стрічки соцмереж, відчувається, що для когось війни в нашій країні немає. Шановні окремі друзі, колеги та знайомі чоловічої статі! Я не знаю, яким чином ви у воєнний час перетнули кордон. Та якщо ви вже там, то не публікуйте, будь ласка, ваші фото й дописи про відпочинок на морі чи в будь-яких інших місцях. Це дуже дратує людей, які зараз захищають Україну від російського агресора.

Дуже часто чую серед знайомих репліки на кшталт: “Я вам там нічим не допоможу, бо я не військовий і у мене нема ніяких навичок”. Відкрию невеличку таємницю – серед людей, які захищають нашу країну, є чимало тих, які жодного разу до 24 лютого не брали до рук зброю. А за період інтенсивних тренувань у військових частинах вони навчилися цієї справи не гірше кадрових військових. До речі, серед цих бійців є чимало багатодітних чоловіків. І вони не прикриваються дітьми заради відстрочки від мобілізації, а свідомо йдуть захищати Україну заради майбутнього своїх же дітей!

Не шукайте причину в комусь, шукайте причину в собі! Я не кажу, що всі чоловіки мають негайно піти у військомат і служити в ЗСУ. Але хоча би всі чоловіки країни мають знати, як правильно користуватися зброєю, і у разі чергового повномасштабного вторгнення могли захистити свої сім’ї, а не тікати зі своєї рідної держави.

Поки у вас є час, не гайте його на відпочинки та комфортно проведений особистий час. Записуйтеся на навчання військово-тактичної підготовки або просто переглядайте ютуб-відео на військову тематику”, – написав Олександр Ставчанський.

Раніше він закликав депутатів та громадських діячів “вимкнути режим рембо” та вступати в ЗСУ”.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.