Новини

У Чернівцях через відсутність укриттів не працюватиме 15 дитсадків: дітей треба переводити в інші заклади

З 1 серпня у Чернівцях не можуть працювати 15 дошкільних закладів освіти – через відсутність укриттів.

Про це у фейсбуці написала начальниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук.

Через те, що не зможуть створити дітям безпечне перебування, було вирішено приймати дітей, батьки яких працюють.

“Ми вивчали досвід інших міст, зокрема і Києва, де теж змушені були піти на такий крок, адже ті садочки, яким дозволено працювати, фізично не зможуть прийняти всіх дітей”, – пояснила Ірина Ткачук.

Із п’ятниці батьки пишуть і нам в управління, і в соцмережах, обурюючись таким рішенням. Всі, хто слідкує за сторінками управління освіти і Чернівецької міської ради, знають, що реагуємо на повідомлення чи зауваження швидко. Так само зараз, ми читали дописи батьків, знаємо, що у власних внутрішніх батьківських чатах питання про закриття садочків і довідки батьків надактивно обговорювалися.

Батьки такими діями обурені, освітяни попереджають, що ситуація не стане простішою.

“Зважаючи на великий резонанс, повідомляємо, що з 1 серпня діти приймаються до садочків без довідок батьків. Звісно, ситуація не стане простішою, бо 15 садочків зупинять роботу, а отже, дітям звідси треба йти в інші заклади”, – зазначили посадовиця.

В управлінні освіти нагадали, що з 10 серпня відновлять роботу 18 дитсадків, які призупиняли діяльність на час літніх відпусток.

“З тих 15-ть, де немає укриттів, п’ять, можливо, відкриються, допрацювавши зауваження спеціальної комісії”, – зауважила Ірина Ткачук.
Як повідомили в управлінні освіти, у дитсадках опрацьовують інформацію про те, скільки дійсно є працюючих батьків, які не мають куди подіти дитину в робочий час, а також, скільки садочки можуть прийняти дітей.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.