Новини

У Зеленського звинуватили РФ у завчасному плануванні удару по Оленівці

Росіяни заздалегідь планували вчинити воєнний злочин в Оленівці, за що їх треба визнати країною-спонсором тероризму.

Про це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак у Telegram.

“Оленівка. Акт тероризму, який росіяни планували заздалегідь. Вони завдали по колонії, де утримувались військовополонені українські воїни, бійці “Азову”, прицільного удару. А тепер намагаються брехати, звинувачуючи Україну. Особливо цинічно виглядає інформація про те, що жоден з представників колонії не постраждав”, – написав Єрмак.

Він нагадав, що це далеко не перша провокація російських окупаційних військ з 2014 року, бо можна згадати хоча б збиття літака рейсу MH17, у чому росіяни також звинувачували Україну.

За словами Єрмака, мета “оленівського теракту” росіян, який справедливо порівнюють з Катинню, має кілька складових.

“Перша – це спроба кинути тінь на ЗСУ та використання західної зброї нашою армією. Не секрет, що Росія найбільше прагне зупинити підтримку наших союзників і постійно вчиняє провокації. Бо українська армія із західною зброєю знищує їхні війська”, – зазначив він.

Він наголосив, що про цю тактику росіян “свідчить й оперативна робота пропагандистів, а також ботоферм у соцмережах, в Твіттері, які розносять вигідні для росіян смисли. Але ми також робимо все, щоб світ дізнався правду”. Однак, як заявляє Єрмак, світ знатиме, що Росія – країна-терорист.

“Друга – Росія намагається приховати свідчення про масштаби воєнних злочинів”, – вважає керівник ОП.

Він додав, що російський терор – це спроба зламати і залякати українців.

“Але українці давно довели, що відповідь на російський терор буде максимально жорсткою. Саме росіяни вбивають наших людей”, – підкреслив Єрмак.

“Злочин в Оленівці – це ще один доказ того, що Росія має бути визнана країною-спонсором тероризму. Їхня брехня буде швидко розкрита і зрозуміла всім. Ми відповідаємо на полі бою, а також збираємо докази воєнних злочинів для покарання російських злочинців. Кожен з них буде у “Книзі катів”. І кожен відповідатиме за все на лаві підсудних, і не тільки. Світ має справу зі злочинцями. Єдине правильне рішення – дати жорстку відсіч”, – підсумував Єрмак.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.