Новини

Закупляють дрони, амуніцію, інструменти: з початку війни “Чернівціобленерго” допомагає військовим на передовій

З початку війни компанія “Чернівціобленерго” допомагає військовим на передовій. Допомагає не лише коштами, а й спорядженням, амуніцією, інструментами, електрообладнанням, пальним та автомобілями.

Про це у коментарі кореспондентці molbuk.ua розповіла Ліна Михайловська, прессекретарка компанії “Чернівціобленерго”.

Днями на прохання одного із підрозділів десантно-штурмових військ ЗСУ, енергетики Буковини придбали безпілотний літальний апарат вартістю 350 тисяч гривень. Його відразу відправили нашим військовим.

– Щотижня ми закуповуємо і передаємо на передову амуніцію: кепки, камуфляжні костюми, футболки, розвантажувальні жилети, рюкзаки, берці, тактичні окуляри, аптечки, спідню білизну. Так ми підтримуємо і своїх колег-енергетиків, які нині зі зброєю в руках захищають країну (наразі 66 працівників обленерго перебувають на фронті), а також забезпечуємо необхідними речами підрозділи, де вони служать, – розповідає Ліна Михайловська, прессекретарка компанії “Чернівціобленерго”.

Крім того, компанія закуповує й електрообладнання, матеріали та інструменти, генератори, бензопили, насосні станції, будівельні матеріали, сонячні модулі для підзарядки гаджетів у польових умовах, які просять військові частини з різних регіонів, прикордонники, тероборона та інші підрозділи ЗСУ.

У березні-квітні працівники компанії виготовили чотири буржуйки й передали на потреби оборонних сил, щоби бійцям було тепліше у бліндажах.

– З початку війни в країні виникла гостра потреба в автомобілях. Упродовж кількох днів обленерго відправило на фронт десять власних легкових, вантажних автівок та спецтранспорт. Інші наші вантажівки стали у пригоді для рейсів із доставляння гуманітарної допомоги, вантажів з Європи до України й навпаки. Зокрема, десятки разів наші водії доставляли волонтерську допомогу до Чернівців із гуманітарних штабів у містах Сірет (Румунія) та Софія (Болгарія). У травні виконали два масштабні рейси до Швейцарії з доставкою габаритного інформаційного інтерактивного стенда про фандрейзингову платформу United24 (створену для збору коштів на підтримку України), де відбувалися міжнародні конференції за участю українців, – каже Л. Михайловська.

Крім того, надаємо безоплатну послугу з розподілу електроенергії усім військовим об’єктам області (за п’ять місяців вартість наданої послуги становить понад 1,5 мільйона гривень).

Енергетики допомагають військовим і грошима: майже 300 тисяч гривень особистих коштів працівники обленерго передали на потреби армії. А на рахунки ЗСУ компанія перерахувала цільовим призначенням 7,3 мільйона гривень.

Загалом же, від початку війни обленерго спрямувало на підтримку армії та громади понад 10 мільйонів гривень.

Ще понад 114 мільйонів гривень податків та зборів за цей час сплатила енергокомпанія до місцевого і державного бюджетів.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.