Новини

У Чернівцях поліклініка закуповує обладнання: збільшили вдвічі надання послуг

На першому поверсі Чернівецької міської поліклініки №1 тривають ремонті роботи. Тут незабаром планують встановити мамограф.

Заклад, де кілька років тому можна було отримати лише консультацію лікаря, почав активно розвиватися, йдеться у публікації “Молодого буковинця”.

В іншій частині коридору роботи вже завершені — стоять зручні м’які диванчики, кулери з водою, телевізор. Ця частина поліклініки на вигляд не гірша, ніж приватна клініка.

Кабінети багатьох лікарів теж відремонтовані, з новими меблями та обладнанням. Відповідно, зростає і кількість пацієнтів: за рік їх стало більше на сім тисяч, тож зараз поліклініка обслуговує 54 тисячі людей.

Поліклініка, де кілька років тому можна було отримати лише консультацію лікаря, почала активно розвиватися. Виконувачка обов’язків генерального директора Марія Мельничук каже, що вкладають чимало коштів, зароблених від НСЗУ, саме в обладнання. Тож якщо минулого року поліклініка була законтрактована на шість видів медичної допомоги від НСЗУ, то цього року — вже на 11 видів.

“Ми аналізували потребу в діагностиці наших пацієнтів, тому минулого року закупили обладнання і законтрактували нові пакети. Поліклініка однією з перших почала надавати обстеження з колоноскопії. Закупили сучасне обладнання минулого року. Виявилося, що це обстеження має попит, тому що може виявляти онкологію товстого кишківника на ранніх стадіях.
Закупили минулого року за кошти від НСЗУ й мамограф, бо на це обстеження завжди черги. Зараз облаштовуємо приміщення під нього. Сподіваємося запустити мамограф вже наприкінці липня”, – розповідає Марія Мельничук.

У поліклініці обладнали ЛОР-кабінет.

“Купили обладнання, яке за допомогою відеокамери дає можливість оглянути рото- і носоглотку і виявити хвороби на ранніх стадіях. Також облаштували аудіометричний блок, де можна перевірити гостроту слуху. Раніше це можна було зробити лише у двох медичних закладах Чернівців. Оновили офтальмологічний кабінет, замінивши застаріле обладнання на сучасне. Тепер тут можна обстежитися не гірше, ніж у приватних клініках”, – каже Марія Мельничук.

Усі обстеження здійснюють за електронним направленням і безкоштовно.

Причому його може пройти не лише пацієнт цієї поліклініки, а будь-який громадянин. Звісно, можливі черги, якщо це планове обстеження. Але якщо у людини ургентний стан, можна обстежитися терміново.

“Дуже важливо виявляти небезпечні патології у пацієнтів на ранніх стадіях. Тому основну увагу ми приділили закупівлі відповідного обладнання. Поліклініка перетворилася на діагностичний центр. Звісно, ми не можемо замінити високоточне обстеження. Але маємо 80% забезпечення обладнання, щоб пацієнт зміг пройти повний спектр обстеження у поліклініці. І на першому поверсі облаштуємо діагностичне крило”, – продовжує Марія Мельничук.

Найближчим часом у поліклініці запрацює кол-центр та буде оновлено реєстратуру.

“За грантівським проєктом працюємо над створенням кол-центру поліклініки. Це забере нас себе значну частину спілкування з пацієнтами, – каже директорка. – Зробимо реєстратуру відкритою. Плануємо, що до кінця вересня почнуть функціонувати і кол-центр, і реєстратура”, – зазначила Марія Мельничук.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.