Новини

Осачук, якого звільнив Зеленський, досі перебуває на робочому місці

Скріншот із відео Суспільне Буковина

Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук сьогодні, 13 липня, – на роботі. Проте зараз він – на виїзді.

Про це кореспондентці molbuk.ua повідомили у пресслужбі Чернівецької ОДА.

Зокрема, у пресслужбі зазначили, що Сергій Осачук сьогодні, як і зазвичай, перебуває на роботі. Проте зараз він – на виїзді, коли повернеться до “будинку з левами” – точно невідомо.

Вчора, 12 липня, Сергій Осачук прокоментував інформацію, яку поширюють місцеві ЗМІ щодо зміни очільника області, у коментарі Суспільному. За його словами, указу про його звільнення немає ані на сайті президента, ані у військовій адміністрації.

“Це демократичний процес — укази оприлюднюють на сайті президента. Також указ має надійти ОВА, наразі такого немає. До тих пір, поки я не складаю повноважень, як передбачено законодавством, я є головою ОВА”, — сказав Осачук.

По обіді 12 липня місцевий сайт Букінфо оприлюднив указ, в якому йдеться про призначення нового очільника області. Згідно з документом, керівником ОВА стане банкір Руслан Запаранюк.

Після цього начальник ОВА Осачук опублікував допис, в якому подякував колегам за роботу та перерахував досягнення. На запитання Суспільного, чому оприлюднив допис саме зараз, Осачук відповів:

“Я вважаю, що людям час від часу варто згадувати гарні речі. Нашвидкуруч набрав кілька віх, які запам’яталися та потребували багато енергії для втілення. Прощаються ті, хто йдуть назавжди, а якщо ти відчуваєш себе сином цієї землі й був тут до того, будеш після. Коли робив багато проєктів і надалі будеш робити, то це одна зі сторінок життя”, — сказав Осачук.

Раніше Кабмін погодив звільнення Осачука та призначення Запаранюка й передав документи на розгляд президенту. Остаточне рішення має прийняти Зеленський. Станом на 11.30 13 липня на сайті ОП немає указів щодо зміни керівника області.

Разом із тим, нардепка від “Слуги народу” Людмила Марченко підтвердила, що президент уже підписав указ про призначення нового начальника Чернівецької ОВА.

Кореспонденти molbuk.ua також намагалися сконтактуватися з Русланом Запаранюком, якого буцімто призначили на місце Сергій Осачука. Та поки що безрезультатно.

Водночас на його фб-сторінці вчора, 12 липня, уже з’явилися вітальні дописи від колишніх колег щодо його призначення.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.