Новини

“Понад два місяці тримали Попасну”: Герой України, який родом з Буковини розповів про бої на Луганщині

Фото: Суспільного

Роман Мамавко, родом із Коболчина, що на Сокирянщині. 12 травня Президент України Володимир Зеленський нагородив буковинця званням “Герой України”. Зараз Роман Мамавко є командиром 24-ої окремої механізованої бригади. Чоловік розповів про бої за Попасну на Луганщині. Військовослужбовці бригади понад два місяці обороняли місто від окупантів.

Про це йдеться у відео з Романом Мамавком, яке на каналі у Telegram оприлюднив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, передає Суспільне.

За словами Романа Мамавка, рашисти у перші дні вторгнення навіть не рахували свої втрати, а сподівалися на “блискавичну перемогу”. З 4-го березня у Попасній тривали безперервні бої, а 7-го березня голова так званої “ЛНР” Леонід Пасічник заявив, що російські війська взяли Попасну.

“Після цієї заяви ми ще два з половиною місяці тримали Попасну. Ключовим я вважаю те, що ми стягнули на себе дуже великі сили російської армії. З 4 березня два з половиною місяці були щоденні атаки, без перерви”, — каже Мамавко.

За його словами, у цей час росіяни штурмували Київ та Харків. Стримуючи російських солдатів в Попасній, українські військові не давали можливості противнику підтягнути резерви на напрямки Києва та ключових міст України.

“Нам важко, але зараз такий час, що слабкість показувати не можна. Треба прикладати максимум зусиль і своїх вмінь, і знань, і досвіду, щоб виконати успішно завдання і мінімізувати втрати”, — каже Мамавко.

Раніше кореспондентка molbuk.ua поспілкувалася із батьком Героя України Михайлом Мамавкою та дізналася подробиці про сина Романа.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.