Новини

Голова Міноборони України озвучив три можливі сценарії закінчення війни

Є кілька можливих сценаріїв закінчення війни в Україні, один із яких – розвал Російської Федерації на кілька різних суб’єктів. Другий – так звана “добра воля” росіян.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков на конференції Forbes Ukraine “Будуємо разом” у п’ятницю, 8 липня.

“Перший сценарій буде приблизно такий самий, як і “good will”, “добра воля” росіян, яку було оголошено, коли вони втекли з Київщини, Чернігівщини, Сумщини та острова Зміїний. Відповідно, я думаю, що він буде розбитий на кілька ланцюжків. Спочатку ми вийдемо з вами на позиції до 24 лютого поточного року, далі будуть якісь розмови щодо статусу окупованого раніше Донецька, Луганська та Криму, але за столом із нашими потужними партнерами”, – сказав він.

За словами Резнікова, “Мінська-3 точно не буде, якихось капітуляційних домовленостей не буде, і з дулом біля скроні ніхто не вестиме переговори”.

“Варіант другий – поступово ми перемелюватимемо збройні сили Росії, тому що це насправді війна ресурсу на ресурс. Вони мають більше людей, території, танків, літаків тощо, але все несучасне, все давнє, і вони сьогодні використовують принцип м’ясорубки”, – припустив Резніков.

Він зазначив, що другий варіант перемоги не настільки швидкий – до кінця цього року, можливо, із захопленням початку нового року.

“Третій – найбільш драматичний для Росії, це розвал РФ, це парад суверенітетів на кілька різних суб’єктів: Татарстан, Башкирстан, Схід, тощо. Ми це з вами точно за нашого життя побачимо, але це трохи довша історія”, – підсумував голова Міноборони.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.