Новини

“Три сини і всі на війні”: історія героя з Буковини, який загинув на полі бою з окупантами

На полі бою з окупантами загинув житель Вашківців Микола Унгурян. Йому був лише 31 рік. Молодик був із багатодітної сім’ї, у якій виховувалося восьмеро дітей. Три брати на самому початку війни вступили до лав ЗСУ.

Про це кореспондентці molbuk.ua розповів міський голова Вашківців Микола Перч.

За словами міського троє синів з цієї сім’ї зараз на війні.

– Хлопець був дуже порядний, працьовитий, усе умів зробити, мав золоті руки та добре серце. Микола виховувався у багатодітній сім’ї, де було восьмеро дітей. Троє синів з цієї сім’ї зараз на війні. Микола не був одружений. 120 днів чоловік боронив Батьківщину, був серед тих, хто першими стали на її захист. Першого березня Микола пішов до лав захисників. Пішов не сам, а з братом Андрійком – наймолодшим у багатодітній родині. Андрійко, якому лише 19 років, не захотів відпускати старшого брата, а попросився з ним, бо жили брати душа в душу і були нерозлийвода: “Як іде Коля, то піду і я”. Пішов воювати ще один їхній брат Сергій. Мама молилася безупинно і просила Господа, щоб врятував її синочків. Просила Бога і благала, аби зберіг її синів, бо були вони у самому пеклі. У сім’ї Микола був п’ятою дитиною. Він був людиною великої душі і щирого серця, товариський, уважний до матері, надзвичайно працьовитий, бо мав золоті руки, – каже Микола Перч.

Микола Унгурян, із юних років почав заробляти на себе сам.

– Зростаючи в багатодітній родині, з юних літ навчився заробляти сам, бо і випускний костюм придбав собі сам. Був гарним учнем, добре вчився, навчався в Чернівцях, потім пішов служити до лав української армії. Проходив службу у навчальному центрі “Десна” імені князя Ярослава Мудрого, отримав звання молодшого сержанта розвідроти. Після служби повернувся до рідного містечка, мріяв про власний дім і сім’ю, тому багато працював, займався ремонтними роботами, власноруч добудував будинок, зробив дуже гарний ремонт у ньому, складав плани на майбутнє, – ділиться міський голова.

Вічна слава Герою!

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.