Новини

Українські війська наблизилися до Херсона, але битва буде дуже важкою – військові експерти

Україна готує контрнаступ, щоб вибити російські війська із Херсонської області, яка потрапила під окупацію у перші дні війни. Сили оборони вже наблизилися до Херсона, проте битва за нього буде дуже важкою, оскільки РФ чинитиме запеклий опір.

Про це пише видання Economist, посилаючись на думки військовослужбовців і військових експертів.

Зазначається, що на жорстокість майбутніх дій окупантів також вказує той факт, що вони вже дуже злі успіхами ЗСУ й наростанням партизанського руху в регіоні.

Фахівці зазначають, що Україна готується до контратаки із заходу і півночі. І тут жодна із сторін не збирається здаватися. Адже Херсон є брамою до Криму – єдиною обласною столицею, яку Росії вдалося захопити з початку війни 24 лютого.

Так само важливим для південної стратегії агресора є окупація сусідньої Каховки на лівому березі Дніпра, де гребля забезпечує водою анексований півострів. Крім цього, весь регіон – це великий сільськогосподарський центр, що виготовляє овочі, фрукти й зернові.

“З цих та інших причин Україна приділяє першочергову увагу спробам повернути його. Сили оборони країни вже можуть похвалитися тактичними успіхами. Офіцер військової розвідки каже, що передові частини зараз перебувають у межах досяжності снайперів (приблизно за кілометр) від околиць Херсона. І наступний тиждень чи два будуть ще цікавішими”, – пише видання, цитуючи українського військовослужбовця.

Водночас військові експерти вказують: що б не відбувалося, це ще не схоже на повноцінний контрнаступ. Україна, як і раніше, зосереджена на тому, щоб зупинити неухильне просування окупантів на схід і її південне угруповання не має переваги три до одного, рекомендованого стратегами для успішного наступу. Тому контратаки можуть бути вдалими, якщо на південному театрі воєнних дій використовуватиметься більше західних ракетних систем.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.