Новини

Військового з Буковини посмертно нагородили медаллю «За жертовність і любов до України»

Військового з Чернівецької області Степана Рачука посмертно нагородили медаллю “За жертовність і любов до України”. Це відзнака Православної церкви України.

Про це йдеться на сторінці Рукшинської територіальної громади у Facebook, пише molbuk.ua

Як раніше повідомлялося, Степан Рачук загинув 14 травня у важких боях під Слов’янськом.

У нього залишилася донька, їй приблизно 18 років.

Що відомо про відзнаку “За жертовність і любов до України”:

Медаль “За жертовність і любов до України” — відзнака Православної церкви України. Це одна з 10 нагород ПЦУ для єпископату, кліру та мирян[1].

Про заснування нагороди було повідомлено 2 січня 2015, і вже невдовзі відбулися перші нагородження.

Медаллю нагороджують за прояв активної громадянської позиції, героїзму, самопожертви в ході Революції гідності, захисту України на Донбасі та в Криму, а також за волонтерську допомогу військовим формуванням України — Збройним силам, Національній гвардії, добровольчим батальйонам тощо[2]. Рішення про нагородження приймає предстоятель ПЦУ за поданням архієреїв або інших осіб, крім претендента.

Медаль викарбувана з ювелірної латуні і вкрита золотом. В центрі — барельєф Богородиці Оранти, по краю — коло з блакитної емалі з написом “Православна Церква України”. Стрічка має блакитний колір із біло-червоно-білими смугами посередині. Раніше медаль виготовляли з зображенням Ісуса Христа, написом “З нами Бог і Україна” та червоно-синьо-жовтою стрічкою.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.