Новини

У Чернівцях художниця з Одеси проводить майстер-класи для дітей – фото

Сьогодні у Чернівцях, в студії образотворчого мистецтва “Дарина Арт”, художниця з Одеси провела майстер-клас для діток з різних регіонів України.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua.

Художниця розповідає, що такі заходи вони влаштовують раз на тиждень, щоб дітки мали змогу навіть у такий складний час відволіктися завдяки мистецтву.

“Ми організовуємо заняття, де разом робимо різноманітні аплікації. Сьогодні було серйозне завдання – намалювати соняшники. Всі діти молодці, у кожного є свої художні здібності. Такі заходи допомагають дітям всебічно розвиватися”, – зазначає Олена Трубіна.

Олена вже більше 10 років малює картини. В Одесі майстриня також займалася викладанням художньої майстерності. Після переїзду в Чернівці, зрозуміла, що це те, в чому вона може бути найбільш корисною і вирішила проводити майстер-класи для діток будь-якого віку.

“У перші тижні війни було багато дітей, зараз менше, адже більшість сімей повертаються додому. У нас є інстаграм-сторінка @studiya_daryna_art, де кожен може зареєструватися на майстер-класи, адже максимальна кількість – 10 дітей на одне заняття”, – додає художниця.

Також разом з Оленою діти неодноразово писали листи та створювали малюнки для українських військових.

“Наші військові завжди чекають щось від дітей. Для них ці листи – неабияка підтримка”, – усміхається Олена.

“Був момент, який мене вразив… На першому майстер-класі ми давали дітям цукерки у вигляді метеликів. Де на одному крильці колега Олеся писала своє бажання, а на іншій – бажання дитини. На загальних фото ми побачили надписи: “Хочемо, щоб війна закінчилася”, “Хочу додому, в Харків” і такі моменти насправді розчулюють”, – розповідає художниця.

Майстриня додає, що найулюбленішими кольорами дітей є синій та жовтий.

“Діти – це наше майбутнє, тому зараз їм потрібно уваги та підтримки”, – зазначає Олена.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.