Новини

Художниця з Чернівців зібрала 70 тисяч гривень на потреби ЗСУ

Художниця із Чернівців зібрала 70 тисяч гривень на потреби ЗСУ.

Як їй це вдалося, вона розповіла кореспондентці molbuk.ua

‒ Ще три-чотири роки тому я почала задумуватись над тим, що хочу пов’язати мистецтво зі своїм заробітком. Тому створила в інстаграмі сторінку “Авокадка арт”, де публікувала свої роботи та робила вироби на замовлення – картини та дощечки з петриківським розписом, – каже Юлія Гологан. ‒ Після графічних ілюстрацій замислилася над просуванням цієї справи, щоб переказувати кошти на підтримку ЗСУ. Як повернулася додому, почала малювати багато картин і таки допомагати нашій армії.

Одну з таких картин у Юлії придбав волонтер, який збирав кошти на тепловізори. Разом вони обдумали, як зробити справу більш результативною.

‒ Виникла ідея зробити продаж у форматі аукціону. Люди пропонували ціну, яку були готові сплатити за таку картину. Хто пропонував найбільшу суму, той і купував її і так допомагав українським військовим, – каже художниця.

На картинах Юлія змогла зібрати близько 70 тисяч гривень. Окрім аукціонів, дівчина передає свої роботи на благодійні ярмарки.

‒ На картину приблизно йде три-чотири дні, на це впливає стиль і якість матеріалу, які відносно довго сохнуть. Звісно ж, неабияку роль відіграє натхнення, – каже.

Люди замовляють картини Юлії навіть із-за кордону.

З’являються замовлення на портрети, проте зараз від такої роботи художниця відмовляється. Замовляли у подарунок картину родичам з України, які живуть за кордоном.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.