Новини

Мобілізація на Буковині: у військкоматі пояснили, чому чоловікам активно роздають повістки

У обласному військкоматі пояснили, чому буковинцям активно роздають повістки.

Про це кореспондентці molbuk.ua розповіли у пресслужбі Чернівецького обласного ТЦК та СП/

“Почнемо з того, що захист України є конституційним обов’язком кожного громадянина і є справою всього народу. Зробити внесок в збереження територіальної цілісності держави та незалежності є справою честі і обов’язком громадян.

Потреба в оповіщенні є актуальною, так як триває загальна мобілізація. Певна кількість військовозобов’язаних буковинців з початку оголошення загальної мобілізації не з’явились до ТЦК та СП, можливо, очікуючи, що їх мають повідомити, або недостатньо поінформовані щодо своїх обов’язків у воєнний час. Частина чоловіків, як то з числа військовозобов’язаних переселенців, не стали на військовий облік”, – розповіли у пресслужбі.

Водночас там наголошують, що призову підлягає не кожен чоловік, який отримав повістку. Робота з військовозобов’язаними, яким вручили повістки, або які звернулися для постановки на військовий облік, в терцентрах комплектування спрямована на перевірку, уточнення військово-облікових даних громадян, проходження медичного обстеження.

Відтак, щодо кожного військовозобов’язаного робиться висновок про придатність, непридатність чи обмежену придатність до військової служби та приймається подальше рішення про залучення до військової служби, або надання відстрочки від призову.

Раніше molbuk.ua писав, що на Буковині ухилянти втікають від повісток: їхнім боягузтвом скористався місцевий паблік.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.