Новини

«Забирають лише буковинців, а переселенців не чіпають»: у військкоматі спростували поширений фейк

“Щодо призову за мобілізацією військовозобов’язаних буковинців та чоловіків-переселенців хочемо наголосити, що вибірковості немає – всі залучаються до служби в однаковому порядку.

До речі, заходи, які наразі проводяться військовослужбовцями, в тому числі і в громадських місцях, спрямовані, зокрема і на те, аби здійснити оповіщення як наших краян, так і чоловіків, що прибули на Буковину, але не стали на військовий облік. Очевидно, що на перший погляд неможливо ідентифікувати, чи чоловік місцевий чи ні, тож ніякої дискримінації немає”, – запевнили у пресслужбі ТЦК та СП.

“До речі, з боку захисників час від часу чуємо про обурення щодо вживання терміну “забирають”. На їх думку, цим самим наче знецінюють призначення (роль) воїнів. Чоловік “йде захищати країну”, бо це виконання обов’язку, бо за нього це не зробить дитина, мати, чи бабуся. Кожен призваний на службу захищає свою родину, народ, всіх нас, і це є почесно”, – зауважують у військкоматі.

Як повідомлялося раніше, чверть військовозобов’язаних чоловіків-переселенців, які стали на облік, вже захищають нас у складі різних військових частин.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.