Новини

Які навички та знання, які знадобляться бійцю-новачку на фронті – військовий

Український військовий Володимир Дегтярьов, який раніше ділився списком необхідної амуніції, техніки, медикаментів та речей, що потрібно зібрати бійцю без досвіду, розповів про знання та навички, якими варто оволодіти перед відправкою на фронт.

Порадами солдат Служби зв’язків з громадськістю Сили територіальної оборони ЗСУ, бізнес-коуч та СЕО комунікаційної агенції поділився у своєму Facebook:

“За останні місяці мене часто питали — які навички потрібні в армії та як підготуватись до служби. Зробив дуже суб’єктивний огляд навичок та знань, які допоможуть “плавному онбордингу” молодого бійця.

1. Якщо у вас не дуже вузька спеціалізація, яка точно може знадобитись на фронті в конкретній частині (наприклад, пілот дрону або зв’язківець), з великою ймовірністю вам доведеться багато рухатись. З вантажем власним і чужим. В бронежилеті, з автоматом, боєкомплектом та рюкзаком вага обладнання на вас може легко сягати 20−30 кг. Ви будете завантажувати та розвантажувати транспорт. Будете багато копати. Будете носити вантажі. Вам не треба бути Рембо, але якщо ви почнете працювати над готовністю свого тіла до випробовувань — майбутній ви вам сьогоднішньому подякує. Не конче мати присід 300 кг, але ранкові пробіжки, присідання та віджимання приведуть тіло в потрібний тонус.

Якось раз ми евакуювали з окопів побратима із травмою ноги. Частину дороги треба було пересуватись вузькою стежкою, де милиця чіплялася за кущі, а часу було обмаль. Я закинув його на плечі і пішов, і всю дорогу дякував гирям та тренеру з боротьби. Тож ваша фізична форма — це піклування не лише про себе, а й про побратимів.

2. Збройові навички. З великою вірогідністю, якщо ви не штурмовий підрозділ, вам не доведеться використовувати власну стрілецьку зброю. В умовах позиційної війни все вирішує артилерія, і до автоматів справа доходить рідко. Але це не значить, що не варто вміти користуватись зброєю. Підіть на курси або візьміть індивідуальні тренування в тирі, навчіться доглядати за власною зброєю, рухатись з нею, перезаряджати та вирішувати технічні проблеми.

3. Теорія. Вивчіть структуру армії та підрозділів (відділення-взвод-рота-батальйон), структуру звань та посад у підрозділі, подивіться відео про техніку (типи зброї, артилерії, транспорту, танків, авіації), ознайомтесь з видами крупнокаліберної зброї, щоб розуміти військовий сленг (покемон, сапог, саушка і тд). Подивіться відео або почитайте матеріали про фортифікаційні роботи (тобто як правильно копати окоп, траншею, бліндаж).

4. Психологія. Почитайте про стрес у бойових умовах (тут реклама книжки Броньований розум). Якщо ви займаєтесь спортом та маєте можливість — візьміть участь у змаганнях, щоб поспостерігати, як ви реагуєте на стресову ситуацію.

5. Тактична медицина. Пройдіть всі курси, що зможете знайти, вивчіть алгоритми, попрактикуйтеся на друзях. Це буде корисно незалежно від того, прийде лист щастя з військкомату, чи ні”, — поділився експерт.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.