Новини

Ошукали підприємця на майже пів мільйона гривень: буковинські поліцейські викрили злочинну групу

На Буковині поліцейські повідомили про підозри членами організованої злочинної групи, які ошукали підприємця майже на пів мільйона гривень

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Зловмисники через інтернет замовляли дорогі пристрої для сонячних панелей. Використовуючи підроблені паспорти, отримували замовлення у відділеннях логістичної компанії та не оплачували товар.

Організовану групу шахраїв, що вчиняла злочини в різних регіонах України, задокументували співробітники карного розшуку, слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області та Чернівецького райуправління поліції.

Під час досудового розслідування буковинські поліцейські з’ясували, що організатором злочинної групи був раніше судимий 32-річний житель Житомирщини. Для реалізації плану незаконного збагачення він долучив також своїх знайомих із Черкаської області.

За інформацією слідчих, зловмисники замовляли в інтернет-магазині мережеві сонячні інвертори та оформляли доставку в різні регіони України. Щоб не сплачувати за коштовний товар, учасники злочинного угруповання виготовляли підроблені паспорти з чужими персональними даними та використовували їх для отримання замовлення. Незаконно отримане обладнання порушники продавали, а кошти ділили між собою.

Таким чином зловмисники завдали власнику інтернет-магазину збитків майже на пів мільйона гривень.

Наразі слідчі ГУНП в Чернівецькій області повідомили організатору та одному з його спільників про підозру в шахрайському заволодінні чужим майном у великому розмірі, підробленні й використанні офіційних документів, вчинених організованою групою. Зокрема, це:

• частина 3 статті 28, частини 3 і 4 статті 358 Кримінального кодексу України;

• частина 4 статті 190 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво здійснює Чернівецька обласна прокуратура.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.