Новини

Росія вже вивезла щонайменше 400 тисяч тонн українського зерна

За даними Мінсоцполітики, від початку повномасштабного російського вторгнення рф вивезла з тимчасово окупованих територій України щонайменше 400 тисяч тонн зерна. Це більш як четверта частина з усього зерна, що було там на момент окупації.

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький у коментарі проєкту “Крим.Реалії” (“Радіо Свобода”).

“На момент фактичної окупації на цих територіях було приблизно 1,5 мільйона тонн зерна, згідно з елеваторними реєстрами. І ми отримали інформацію від українців з тих територій про факт вивезення. Якщо додати всі ці кейси, то орієнтовно 400 тисяч тонн”, — сказав Висоцький.

Він зазначив, що чітко говорити про те, що сталося з понад мільйоном тонн зерна, яке залишилося, можна буде тільки після звільнення цих територій.

Висоцький наголосив, що збитки сільського господарства України від повномасштабного вторгнення уже становлять 4,3 мільярда доларів — такими є дані Центру досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.