Новини

Мобілізація на Буковині: яку підготовку проходять бійці до відправки в більш небезпечні зони

Мобілізовані військовослужбовці обов’язково проходять належну підготовку, перш ніж бути залученими до бойових дій.

Про це в ефірі телеканалу ТВА розповіла речниця Чернівецького обласного центру комплектування капітан Тетяна Попович, пише molbuk.ua

“Наявність військового досвіду у мобілізованих враховується обов’язково, на це звертається особлива увага, – наголошує Тетяна Попович. – І кожен із них набуває цього досвіду під час навчання, певної підготовки. Вони направляються в навчальні центри, полігони, проходять підготовку при вищих навчальних військових закладах”.

Звісно, вона за складних обставин в країні відбувається у скорочені терміни – у середньому може тривати від тижня до трьох. Але разом із тим якість цієї підготовки не втрачається, вона відбувається досить інтенсивно, додає речниця військкомату.

“Також варто зазначити, що для різних військово-облікових спеціальностей термін підготовки необхідний різний. Тобто якщо військовозобов’язаний має навички водіння вантажівки, йому буде не так уже й складно навчитися якимсь азам військової справи і далі бути водієм. Якщо це якась більш складна зброя або військово-облікова спеціальність, тоді термін підготовки трохи довший”, – каже Т. Попович.

Також серед чоловіків та жінок, які приходили до ТЦК та СП і бажали проходити службу, – зокрема, це стосується дуже мотивованих людей, – вони, знаючи, що в нашій країні відбувається війна з 2014-го року, були готові до такої ескалації. Тобто ці люди, будучи навіть цивільними, проходили якусь підготовку, займалися самоосвітою. Якась частина з них уже вміла володіти зброєю, вміла надавати першу домедичну допомогу і готувала себе фізично, зауважує речниця.

“Тобто кожен із нас, кожен громадянин і, зокрема, чоловік, може займатися самопідготовкою, у тому числі придбати якісь необхідні речі, аби в разі непередбаченої складної ситуації, як-от війна в країні, бути готовим долучитися якимсь чином. Якщо не до лав ЗСУ чи інших формувань, то хоча би до руху опору, який теж має величезне значення”, – каже Тетяна Попович.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.