Новини

Центр Чернівців на вихідних став пішохідним: кому проїзд дозволений та що кажуть чернівчани – фото

Цих вихідних центр Чернівців став пішохідним. Таке нововведення запровадила Чернівецька міськрада.

Кореспондентка molbuk.ua прогулялася центром.

Пішоходи, особливо ті, що з дітьми, нововведенням задоволені. Кажуть, можна пройтися вулицями, перейти спокійно дорогу і не хвилюватися про небезпеку від автівок.

Проте обмеження діють не для всіх: маршрутки, тролейбуси, швибкі, пожежні, служби доставки, а також інший спецтранспорт їздить.

Інші ж водії змушені об’їжджати довколишніми вулицями, що не до вподоби ні їм самим, ні мешканцям цих вулиць.

Рух транспорту скеровують патрульні поліцейські, також встановлені відповідні знаки.

“Що це за пішохідна зона, якщо громадський та спецтранспорт усе одно їздить, – каже один із чергових патрульних. – Та й водіям це незручно. Вони не знають, куди їхати, у немісцевих gps-трекери вказують, що треба їхати через центр, а тут не пускають, тож водії розгублені і не знають, як далі їхати. Ідея, може,й непогана, але поки що її складно втілити у нашому місті”.

Водночас, зазначають поліцейські, жодних випадків прояву агресії з боку водіїв за сьогодні не було.

Зручно також тепер їздити водіям транспорту, якому рух не обмежили. Кермувальники тролейбусів, маршруток – тепер “королі” вулиць. Також без проблем промчали дві пожежні, не скуті заторами.

Нагадаємо, у Чернівцях запровадили на вихідні пішохідну зону. Її облаштували на вулицях Франка, Бандери та дотичні до них вулиці Емінеску та Банкова. Пішохідною стане частина Центральної площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку, частина Театральної площі (біля Будинку офіцерів та БДМУ). Також закривається для проїзду вулиця Заньковецької – до вулиці Бетховена, Поштова та вулиця Чайковського.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.