Новини

Змінити прописку у кілька кліків: громади Буковини запроваджують електронні сервіси

Змінити прописку у кілька кліків. Така послуга буде доступна буковинцям уже у найближчому майбутньому. Так, до 1 квітня громади області мають розпочати передавати до Державної міграційної служби інформацію про місце реєстрації осіб у електронному вигляді. Раніше це робили на папері.

Технічний бік питання, а також програмне забезпечення, яким належить користуватися, обговорили під час онлайн-наради у Чернівецькій ОДА.

У ній, зокрема, взяла участь заступниця директора Департаменту з питань громадянства, паспортизації та реєстрації ДМС України Олена Палієнко.

Так, ТГ можуть користуватися сервісом “Реєстр територіальних громад” або ж розробити власне програмне забезпечення та інтегрувати його до ресурсів міграційної служби.

– Із 1 квітня при зверненні громадян до органів державної реєстрації вже не потрібно буде подавати довідку про реєстрацію місця проживання особи, так як обмін цією інформацією відбуватиметься за допомогою електронних ресурсів. Тобто ідеться про доступність та зручність надання адміністративних послуг, – зазначила заступниця директора Департаменту регіонального розвитку Чернівецької ОДА Христина Марчук.

Наразі уже 29 громад Буковини використовують сервіс “Реєстр територіальних громад”, іще 5 розпочали налагоджувати цю систему.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.