Новини

Передали три авто і квадрокоптери: волонтери з Буковини побували у Краматорську

Волонтери з Буковини побували у місті Краматорську на Донеччині. Вони відвезли для бійців ЗСУ чергову партію гуманітарної допомоги.

Кореспондентка molbuk.ua поспілкувалася з головою облради Олексієм Бойком, який теж побував у цій поїздці.

За словами О. Бойка, бійцям, які воюють на Донбасі, цього разу відвезли три автомобілі, квадрокоптери, медикаменти, а також малюнки від дітей.

– Ми не вперше їздимо на фронт. Цього разу вирішили поїхати у Краматорськ та відвідати наших бійців ЗСУ. З командирами завжди підтримуємо зв’язок, запитуємо про потреби. Везли для хлопців три автомобілі, квадрокоптери, які мер Роман Клічук придбав за власні кошти, медикаменти, а також малюнки від дітей. Бійці надзвичайно зраділи всьому, а особливо малюнкам. Обіцяли, що поставлять їх там, де ночують. Зараз на тій території воює чоловік, який є працівником виконавчого апарату облради. Про наш приїзд він не знав, тому це для нього було сюрпризом.
Плануємо поїхати туди ще раз приблизно через тиждень, – розповідає Олексій Бойко.

Про Краматорськ пан Олексій розповів цікаву інформацію: “Краматорськ – це надзвичайно проукраїнське місто, як розповів нам його мер. На початку 2014 року ситуація була зовсім іншою. Зараз там дуже мало людей, які мають проросійську позицію”.

Пори постійні обстріли, жителі Краматорська пристосуватися до таких умов життя: одні вступили до лав ЗСУ, інші працюють на своїх постійних місцях роботи, зокрема медики, поліцейські. Але багато людей також виїхало в інші регіони.

– Дуже багато людей вступили до ЗСУ – як чоловіки, так і жінки. Звичайно, є й багато тих, які покинули місто. До прикладу, переїхали до нас на Буковину. З огляду на теперішню ситуацію, у місті зараз небезпечно перебувати, адже там регулярні обстріли та бомбардування. Постійно звучать сирени, однак люди і в такому режимі забезпечують життєдіяльність Краматорська. Медики, поліцейські, рятувальники – усі на своїх місцях, – розповідає О.Бойко.

За його словами, важко не помітити руйнування в інфраструктурі Краматорська.

– Є багато пошкоджень та зруйнованих будівель. Звичайно, ми всього не бачили… Коли їхали містом бачили, як, попри усе, виконують свою роботу комунальники, – каже Олексій Бойко.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.