Новини

На Буковині чоловік спалив свій паспорт громадянина РФ: «флешмоб» підхопили сотні інших росіян в Україні

Нещодавно громадянин Росії, 41-річний мешканець Чернівецької області, на знак протесту публічно спалив свій паспорт та обліково-послужну картку – аналог військового квитка. “Ініціативу” підхопили й інші уже колишні громадяни РФ, які мешкають в Україні.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Наразі таких росіян уже кілька сотень. Вони засуджують агресію та відмежовуються від злочинних дій своїх співвітчизників.

Зокрема, мешканець Рівненської області на знак протесту також публічно спалив свій паспорт громадянина РФ та закликав інших співвітчизників вчинити так само.

50-річний громадянин РФ народився в Україні, але ще до школи переїхав із батьками на Камчатку. Там прожив більшу частину свого життя. Служив в армії у Амурській області та здобув спеціальність рядового радіотелефоніста. У 2019 році повернувся до рідного краю доглядати за старим батьком, який також хотів зустріти старість на Батьківщині.

“Тут я не спостерігаю ні нацизму, ні фашизму… Я засуджую злочинні накази президента путіна, засуджую тих, хто їх виконує. Не хочу бути громадянином рф! Готовий позбутися громадянства – чим швидше, тим краще”, – наголошує він.

На Росії у чоловіка залишився 18-річний син. Уся родина переймається, що його призвуть до війська, адже тоді, фактично, він мав би піти воювати проти свого батька та діда. Чоловік каже, що нехай краще мій син сяде до в’язниці, аніж піде на війну. Він спалив свої документи – паспорт і військовий квиток.

А от мешканець АР Крим закликає всіх українців, яких змусили отримати російський паспорт на окупованих територіях, позбутися його.

У 2014 році, після окупації півострова України, чоловік був змушений оформити “червоний” паспорт. Але невдовзі, після того як побачив зневажливе ставлення керівництва РФ до українців, вирішив повернутися на батьківщину, на Чернігівщину.

Він закликає російських солдатів не виконувати злочинних наказів їхнього керівництва і почати думати “власною головою”.

“Я на власні очі бачив всі звірства, які чинить тут російська армія, знищуючи інфраструктуру мирних міст, знищуючи місцевих жителів, бомбячи лікарні. Я все це бачив на власні очі, бо у лютому 2022 року добровольцем пішов до військкомату, щоб боронити власну державу”, – зауважує він.

Чоловік вважає, що кожен українець, кого змусили отримати російський паспорт, має його спалити.

“З російським громадянством у мене покінчено на все життя”, – каже кримчанин.

На Львівщині 64-річний громадянин Росії також вирішив позбутися свого російського паспорта.

Чоловік мешкає в області з 1998 року, вахтовим методом працював на Росії в газодобувній галузі. На знак протесту проти дій Росії в Україні спалив свій російський паспорт і закликав своїх співвітчизників, які мешкають в Україні, зробити так само.

Чоловік розповідає:

“За 14 років, які прожив в Україні, жодних утисків від українців не зазнавав. Не хочу бути громадянином країни, яка влаштувала геноцид українському народу, тому знищую свій паспорт. Слава Україні!”.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.