Новини

У Чернівцях встановили інсталяцію біля пам’ятника радянському солдату в центрі міста – фото

У Чернівцях на Соборній площі перед пам’ятником радянській армії встановили інсталяцію. Ініціатором мистецької акції став чернівецький митець Тарас Полатайко. Мета заходу – протест проти військових злочинів РФ.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua

Два місяці тому міськрада Чернівців почала процес перенесення цього пам’ятника з центру міста. Процес затягнувся і поки невідомо, чим закінчиться.

Як розповідає художник Тарас Полатайко, це мистецький захід із закликом для чернівчан. Вони теж можу долучатися до нього та приносити свої речі.

“Взагалі ця інсталяція показує всю суть російського світу, тобто те, що вони ґвалтівники і мародери. Домінування пам’ятника радянської армії у центрі Чернівців у час, коли Буковина щоденно ховає воїнів, які загинули захищаючи Україну від російської навали, є разючим дисонансом з реальністю та почуттями більшості чернівчан”, – каже Тарас.

Також він аргументує це тим, що радянська та російська армії не є тотожними – є історичні факти масових зґвалтувань та мародерства, вчинених радянською армією під час Другої світової війни.

“Російська армія є правонаступницею радянської і продовжує вбивати мирних жителів, чинити зґвалтування та мародерство”, – додає митець.

Деякі чернівчани позитивно відносяться до інсталяції. Проте є й такі, які кажуть, що це “вандалізм”, але таких меншість.

“Я до цього ставлюсь позитивно, адже цей пам’ятник тотожний теперішній війні. А кому зараз потрібна ця війна, Росії? Українцям вона не потрібна. Тому потрібно забирати залишки радянщини”, – каже пані Галина.

Інсталяція стоятиме до того часу, поки не вирішиться питання перенесення пам’ятника.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.