Новини

У Чернівцях зацвіли сотні катальп – фото

У Чернівцях на Гравітоні, вздовж вулиці Руської, зацвіла алея із майже 70 екзотичних катальп. За великі серцеподібні листки їх ще жартома називають “слоновими вухами”. П’янкий аромат кетягів білих квітів, схожих на свічки, розноситься на десятки метрів. Помилуватися ними приходять мешканці мікрорайону, роблять фото. Дерева цвістимуть ще 20-25 днів.

Алея з 50 катальп зацвіла також на проспекті Незалежності, повідомляє кореспондентка molbuk.ua

– Катальпи посадили тоді, коли закладали Проспект – у середині 1970-х , – розповіла інженерка із садово-паркового господарства міського тресту зеленого господарства Алла ХОМУТОВСЬКА. – Ця алея – унікальна, тому дерева необхідно берегти. У міських умовах катальпа може прожити до ста років, у парках – ще довше. Однак на проспекті ці дерева потерпають від великої загазованості та небажаного для них сусідства з ялинами.

У Чернівцях катальпи ростуть також на вулиці Гагаріна – біля резерву провідників, у Ботанічному саду та дендропарку школи № 28. Кілька років тому посадили майже 400 дерев уздовж вулиці Комунальників. Вони прижилися і вже цвітуть.

Довідково

Катальпа – рід рослин сімейства бегонієвих. Це красиве дерево виростає до 16 метрів у висоту. Великі, схожі на дзвіночки квіти, зовні білі, а всередині – рожеві. Плід – видовжена (до 40 сантиметрів) коробочка, товщиною в палець. Екзотичні стручки висять на гілках майже всю зиму, надаючи дереву оригінального вигляду.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.