Новини

У Чернівцях на очах 8-річного сина побили голову мусульман Запоріжжя

На фото: шейх Мухаммад Мамутов із сином

У Чернівцях побили імама мусульман Запоріжжя та Запорізької області шейха Мухаммада Мамутова.

Про це на своїй фб-сторінці написав богослов-правознавець Духовного управління мусульман України “Умма” Саїд Ісмагілов, пише molbuk.ua

За його словами, чоловіка побили на очах його восьмирічного сина, при цьому називали образливими словами. Інцидент трапився позавчора, 8 червня.

“Ми воюємо за право бути незалежною вільною країною, за право бути цивілізованою українською нацією, тому не можна мовчати про дикі випадки ксенофобії, навіть під час війни. Вчора в Чернівцях відбулось побиття і лунали ксенофобські висловлення “чорний”, “циган”, “свиння”, “собака”, “грузин”, “понаїхали” і таке інше на адресу імама мусульман Запоріжжя і Запорізької області шейха Мухаммада Мамутова”, – написав Саїд Ісмагілов.

Він розповідає, що шейх Мухаммад гуляв із восьмирічним сином, дитина загубила на зупинці наплічник із планшетом.

“Коли батько дізнався, то повернулись на зупинку, але наплічника вже не було. Пішли дивитись, може, хто знайшов, і побачили хлопця з таким самим наплічником. Сталася розмова, в ході якої хлопець розцінив питання Мухаммада як агресію, вдарив, повалив на землю. Набігли перехожі, що не давали піднятися йому з землі. Адже один із чоловіків сів на спину імама, і тримав його на землі на очах восьмирічної дитини до прибуття поліції, а оточуючі кричали образливі слова.

Прибула поліція і викликала слідчих. Поки слідчі не прибули, образливи крики продовжувались, добре, що хоч дозволили піднятись із землі. Як прибули слідчі, натовп “борців із брюнетами” розчинився. Були прийняті заяви з обох сторін, інцидент вичерпано, сторони вибачились за непорозуміння. Ну побутовий конфлікт, які трапляються у житті, але поведінка перехожих залишає неприємне враження. Наше суспільство має перерости хворобу полювання на брюнетів, людей із іншим кольором шкіри, та іншими антропологічними ознаками”, – зазначив Саїд Ісмагілов.

Наплічник так і не вдалося знайти, додав автор допису у коментарях. Тим часом чимало чернівчан почуваються вкрай незручно за цей випадок перед мусульманами.

“Це ганьба для моїх Чернівців (хоч зробили це конкретні аморальні люди), і всі справді мислячі чернівчани не мають права мовчати, щоб не уподібнюватися до негідників… Ксенофобії – НІ! Шановний шейху Muhammad Mamutov, будь ласка, не робіть на цій підставі висновок про всіх чернівчан і буковинців”, – написав декан філософсько-теологічного факультету ЧНУ Олександр Бродецький.

“То були буковинські рагулі, а соромно мені”

Дуже шкода. Але таких людей вистачає всюди. І шкода, що не знайшли загублене.

“Як же соромно…” – пишуть у коментарях.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.