Новини

Студентка ЧНУ збирає кошти на військову амуніцію для ЗСУ

20-річна Альбіна Тихонова, студентка Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, з першого місяця повномасштабної війни зайнялася збором коштів на придбання військової амуніції.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua.

“На сьогодні я зібрала 70 000 грн. До мене звертаються родичі, в яких чоловіки на передовій і потребують допомоги. Нещодавно долучився ще один волонтер, який допомагає мені замовляти потрібне спорядження для військових”, – зауважує Альбіна.

Також додає, що інформацію про збір коштів поширює в соцмережах, переважно у фейсбуці та інстаграмі, але попри це не нав’язується людям, бо розуміє, що у всіх може бути складна фінансова ситуація. За виручені кошти дівчина вже змогла придбати тактичні рукавиці, розгрузки, зараз проводить збір на – тепловізори та дальноміри.

“Ми через родичів стараємося контактувати з військовими, обов’язково радимося. Наприклад, тактичні рукавиці мають бути з відкритими пальцями та зі спеціальними вставками, зручні і з матеріалу, в якому не буде пітніти рука. Навіть той самий дальномір, питаємо, чи на одне око, чи на два, адже важливо, щоб хлопцям було зручно”, – зауважує студентка.

Альбіна розповідає, що сама родом з Донеччини і волонтерство – це не нова справа для неї, тому що перше її місто для проживання – був Львів, де вона разом з мамою у 2014 році вступила до волонтерської корпорації і допомагала військовим за часів АТО.

“Завжди беру до уваги, що збір коштів – відповідальність велика і за все потрібно звітувати. Чесно, ніколи б не подумала, що буду розбиратися у цій сфері, але зараз війна і кожна дівчина, яка пов’язана зі збором коштів на амуніцію – тепер в цьому, можна сказати, професіонал”, – зазначає дівчина.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.