Новини

Збита 26 травня ракета над Буковиною: Осачук попросив довіряти офіційній інформації

Фото з сайту телеканалу “Чернівецький промінь”

Увечері 26 травня у небі над Буковиною збили ворожу ракету. Проте куди саме впали уламки збитого снаряду – це військова таємниця.

Про це під час інтерв’ю Суспільне Буковина сказав начальник Чернівецької ОВА Сергій Осачук, пише molbuk.ua

“Ми не працюємо корегувальниками для російського агресора і уточнювати координати, де, куди, що впало – це моветон і заборонено військовим командуванням. Хочу попросити всю громадськість не перепитувати. І коли з уст начальника ОВА на офіційних ресурсах є така інформація – прошу їй довіряти і не перепитувати. Давайте будемо адекватними в цій ситуації, в якій ми перебуваємо. Тому я дякую нашим військово-повітряним силам, відважним пілотам, які бережуть небо над нами”, – сказав Осачук.

Також раніше Сергій Осачук повідомив, що це вже друга ракета, збита над Буковиною. На уточнююче запитання журналістки, чи це було до 26 травня, очільник краю відповів:

“Це було за багато тижнів до 26 травня. Не повідомляли про те, що збили першу ракету, тому що немає військової доцільності повідомляти ворогові, що, мовляв, ви знаєте, ваша ракета впала саме тут”, – зазначив голова ОВА.

Нагадаємо, 26 травня ввечері у небі над Чернівецькою областю україснький літак знищив російську ракету.

Про це того ж вечора повідомив начальник Чернівецької ОВА Сергій Осачук.

“Літак-винищувач ВПС ЗСУ успішно відпрацював ворожу ціль у небі над Чернівецькою областю. Дякую українським військовим пілотам!”

Наступного дня інформацію публічно підтвердило командування Повітряних Сил ЗСУ.

“Близько 22.30 винищувач Повітряних Сил Збройних Сил України у небі Чернівецької області знищив ворожу крилату ракету!” – йшлося в офіційному повідомленні.

Збита над Буковиною ракета була випущена з території Росії. Про це повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник під час брифінгу 27 травня.

Росіяни випустили ракету по Буковині з дальніх стратегічних бомбардувальників. За словами Мотузяника, вони можуть завдавати удари без заходу в повітряний простір України.

Як пояснив Олександр Мотузяник, 26 травня, у день, коли збили ракету над Чернівецькою областю, ворог пускав ракети з Росії, а не з Чорного моря. Того дня у Міноборони не спостерігали удари з Чорноморської операційної зони крилатими ракетами морського базування.

“Були удари з дальніх стратегічних бомбардувальників Російської Федерації. Вони можуть завдавати ударів з території своєї держави, без заходу в повітряний простір України”, – пояснив він.

Пізніше телеканал “Чернівецький промінь” на своєму сайті написав, що уламки російської ракети, яку збили ВПС України 26 травня, знайшли в межах села Товтри Вікнянської громади на Буковині. При цьому оприлюднили “ексклюзивні фото з місця події”. Їх, як повідомили кореспондентці ” ” у “ЧП”, редакція отримала від військових.

Якщо придивитися до фото, на уламках видно російське маркування ракети.

Мешканці Заставнівщини й справді повідомляли у соцмережах, що приблизно о 22.00 чули глухий звук, схожий на вибух, та бачили зарево в небі. Опублікували навіть вечірнє відео з камери у одному з дворів Заставнівщини. У запису добре чути глухий гул.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.