Новини

«Виглядає як твір на вільну тему»: Осачук не вірить у «справу Мунтяна» щодо розкрадання гуманітарки

Начальник Чернівецької ОВА Сергій Осачук не вірить у підозру, висунуту силовиками його заступникові Артурові Мунтяну у розкраданні гуманітарної допомоги на Буковині.

Про це Осачук заявив в інтерв’ю телеканалу Суспільне Буковина, пише molbuk.ua

Зокрема, очільник краю запевнив, що йому невідомо нічого про порушення закону з боку Артура Мунтяна. Натомість матеріали справи у нього викликають сумніви.

“Мені про якісь порушення невідомо. Дивує, як там (у матеріалах справи – ред.) усе викладено. І це виглядає як твір на вільну тему, а не реальність. Я особисто не можу повірити у ті підозри, які йому висувають (Артурові Мунтяну – ред.). Тому вважаю, що це – частина політичної кампанії з дискредитації ОВА в угоду політичним силам, які мають вплив на правоохоронний блок на Буковині”, – сказав Осачук.

Він навіть конкретизував, кого мав на увазі під цими політичними силами.

“Це проросійські партії, які сьогодні представлені в обласній раді, партії, які опозиційно налаштовані до президента України, до правлячої партії у нашій державі. Для них, очевидно, війна уже закінчилася і вони вважають, що треба переходити в активну фазу гарячої політичної боротьби, бо бояться, що на наступних виборах вони не переможуть”, – зауважив Сергій Осачук.

Раніше повідомлялося, що заступникові голови Чернівецької ОВА Артурові Мунтяну повідомили про підозру у справі про розкрадання “гуманітарки”.

У СБУ зазначили, що йдеться про справу зі привласненням карет “швидких”, надісланих як гумдопомога з Італії.

Пізніше начальник Чернівецької ОВА Сергій Осачук назвав звинувачення у бік ОВА щодо причетності окремих чиновників у розкраданні гуманітарної допомоги “надзвичайно спекулятивними та маніпулятивними”, а також “безпідставними та недоведеними в суді”.

А також назвав це політичним тиском на себе, обурився “розкішним життям правоохоронців” та назвав СБУ “службою заробітчан”.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.